Referenties

 

“Het was in eerste instantie heel fijn om mijn boosheid en frustratie helemaal te kunnen uiten bij Brigiet. Ze is een ontzettend goede luisteraar. Nadat alle boosheid en emoties er uit waren, zijn we verder gaan kijken hoe ik weer meer balans in mijn leven met diabetes kon krijgen. Door middel van oefeningen die Brigiet met mij deed heb ik veel inzicht gekregen in mijn manier van handelen. Ik laat mij nu veel minder snel uit het veld slaan door schommelende en onverklaarbare bloedsuikers. Daarnaast is mijn relatie met eten verbeterd. En ook heel belangrijk is dat ik weer positief in het leven sta met diabetes. Ik ben Brigiet heel dankbaar en ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om naar haar toe te gaan. Het is heel prettig om met Brigiet in gesprek te zijn en ze voert de oefeningen heel vakkundig uit. Bedankt voor vier fijne sessies Brigiet! Als ik weer eens de behoefte voel om te praten over mijn diabetes, zal ik Brigiet zeker weer opzoeken.”

Elisabeth

“Ik heb veel gehad aan het traject met Brigiet. Dankzij de gesprekken heb ik een goed inzicht gekregen in wat mijn verstandshouding was met mijn diabetes en in welke mate ik daarin mijzelf in de weg zat. Ik kan nu beter in balans leven met mijn diabetes en ervaar hierdoor minder stress vanuit mijn diabetes. Mijn controlegedrag is omhoog gegaan, HBa1C is verbeterd en ik ervaar minder druk bij het bezig zijn met mijn diabetes.”

Arjan

“Na de diagnose diabetes liep mijn hoofd over; Ik was gefocust op wat, wanneer en hoeveel te eten. Teleurgesteld in mijzelf als ik eens minder verantwoord at of als mijn bloedsuiker te hoog bleek.

Door de gesprekken met Brigiet heb ik mijn perfectionisme om met diabetes te dealen wat meer kunnen relativeren en kan ik mijn gedachten weer beter op andere zaken richten zoals mijn werk en gezin.

Daar waar in het ziekenhuis voornamelijk het fysieke aspect van diabetes aan de orde komt, is het prettig om met iemand te sparren over en te werken aan het mentale deel. Bedankt, Brigiet!”

Martijn

“Het was fijn om met Brigiet eens goed te praten over de impact van diabetes op mijn leven. De afgelopen twintig jaar heb ik zeer vaak enorm geworsteld met alles wat deze ziekte met zich meebrengt. Het niet behalen van een gewenst goed HbA1c is ontzettend frustrerend. Je bent er zoveel tijd en energie mee kwijt en je wilt je omgeving er niet teveel mee belasten. Doordat Brigiet ervaringsdeskundige is, begrijpt zij ook echt waar je het over hebt.”

Sanne

“Na 3 jaar midden in de rollercoaster van de diabetes van mijn zoon van 8 jaar te hebben gezeten voelde ik dat ik het op deze manier niet ging redden. Ik riep heel hard, we zijn er niks minder gelukkig om hoor. Ik beet elke dag hard op mijn tanden. Ik verdrukte de tranen die soms, midden in de hectiek van de dag, opeens naar boven komen. Doorgaan, schouders er onder en de diabetes niet de overhand laten krijgen. Wat moet je anders. Er is geen keuze. Ik wil proberen mijn kind zo gezond en gelukkig mogelijk groot te laten worden. Maar mijn belasting was te groot en mijn verdriet te aanwezig.

Ik heb Brigiet opgezocht en gezegd dat ik wilde leren op een gezondere manier met diabetes te leven.Hoe dat in hemelsnaam zou moeten had ik een hard hoofd in. De zorg wordt nooit minder. De diabetes blijft. Het verdriet over zijn en ons lot is groot, hoe kan het minder worden. Toch, toch is er iets veranderd. Het is denk ik een goede samenloop van positieve dingen die maken dat ik anders ermee in het leven sta. De tijd. Schijnbaar had ik hier gewoon wat jaren voor nodig. Mijn kind. Ook hij had tijd nodig, heeft goede psychologische hulp gekregen van de orthopedagoge van het diabetesteam. En we hebben, los van de diabetes, een goede schoolkeuze gemaakt. Hij zit nu goed in zijn vel en dat scheelt een jas. En mijn traject bij Brigiet!

Bij Brigiet komt een druktemaker als ik tot rust. Ik voelde me gehoord en getroost en begrepen. Ik heb uiting kunnen geven aan mijn gevoel en daar begrip en inzicht voor terug gekregen. Mijn voornaamste les, is eerlijk zijn over de moeilijke kanten van het leven en het ruimte geven. Naar de wereld toe (want in alle eerlijkheid heeft de diabetes van mijn kind wel degelijk effect op mijn geluk, al prijs ik mijzelf nog steeds enorm gelukkig met mijn leven en mijn liefsten). Naar mijzelf toe door liever voor mijzelf te zijn en minder te bikkelen. En heel belangrijk, naar onze kinderen toe. Door te laten zien dat het leven soms moeilijke dingen op je pad gooit en hoe je daar, op een gezonde manier, mee omgaat. Het lijkt zo’n inkopper, maar het was voor mij een enorm inzicht.

Ik heb een andere, lichtere, houding. Het is wat het is, ik neem het zoals het komt en ik doe mijn best. Ik realiseer mij dat dit ook is hoe ik wil dat Jamie er mee leeft en hoop dat ik dat van nu af aan wat beter voor kan leven. Dank je wel Brigiet voor je warmte, rust en inzichten.”

Dyana, moeder van zoon van 8 jaar

“Mijn motivatie was ver te zoeken en mijn suikers waren altijd veel te hoog. De aanleiding dat ik voor Brigiet gekozen heb, is dat ik gewoon niet goed met mijn ziekte omging. Ik accepteerde mijn ziekte niet.

De gesprekken hebben mijn super veel geholpen en ik heb mijn diabetes nu veel beter onder controle! De gesprekken waren heel fijn. Persoonlijk vond ik het prettig om met iemand te kunnen praten die ook diabetes heeft. En dat alles wat je erover voelt en zegt ook begrepen wordt. Ik ben zelf bewuster van mijn ziekte geworden en ga er daarom beter mee om. Ik denk ook meer na over de gevolgen. Vraag me niet meer af waarom juist ik deze ziekte gekregen heb, maar probeer er een stukje van mijn leven van te maken en er goed mee om te gaan.

Ik weet niet hoe, maar de gesprekken hebben mij geholpen! Ik ben veel bewuster van mijzelf geworden. Ik had wel een klein zetje nodig van mijn zus, maar ben heel blij dat ik het gedaan heb!”

Alexanne

“Mijn dochter van 14 jaar heeft een traject bij Brigiet doorlopen. Als ik nu naar mijn dochter kijk dan vind ik dat zij zich goed ontwikkelt. Ze krijgt steeds meer inzicht in haar gedrag, ze gaat steeds sneller door haar angst heen en kan steeds meer genieten van dingen buiten school. (ze kookt heel veel en ze gaat elk weekend met haar papa op de racefiets een tocht maken wat ze super leuk vindt) Dat gaat dus heel goed.

Verder realiseerde ik me vanmiddag dat ze nooit meer klaagt over haar diabetes. Ik hoor helemaal niets meer, zie haar alleen wat rommelen met een prikker of spuit. Voorheen klaagde ze steen en been, en dat doet ze dus niet meer. Het lijkt erop dat haar innerlijke criticus wat tot rust gekomen is. Dat kan natuurlijk heel goed.

Ze is over het algemeen rustiger, gaat sneller door een proces heen en heeft wat meer plezier thuis. Ze heeft het koken herontdekt, en ook na een depri dag staat ze dan neuriënd in de keuken. Dus dat is top. Verder, als het mis gaat in de pannen vraagt ze wel om hulp en kan die met meer humor accepteren. Voorheen verdween ze woedend als het niet lukte en nu gaat dat veel beter. De diabetes doet ze helemaal zelf, vraagt daarbij geen hulp maar klaagt ook niet. Ze heeft geaccepteerd hoe het nu gaat. Een heel mooi resultaat!”

Margreet, moeder van dochter van 14 jaar

“Door de gesprekken en oefeningen met Brigiet durf ik eindelijk weer mijzelf te zijn. Stap voor stap durf ik mijn grenzen aan te geven en ben ik opener geworden over mijn ziekte. Ik kan het steeds beter een plek geven. Hierdoor voel ik me gelukkiger en heb ik weer vertrouwen in de toekomst!”

Janneke

“Wat mij het meest heeft geholpen door jouw manier van coaching is de manier waarop je het geheel doorziet en daar heldere vragen over stelt. Daardoor wordt het voor mij duidelijker waar ik mij het beste op kan focussen, wat er op dit moment belangrijk is en welke stappen er nodig zijn om iets te realiseren. Dit geeft mij vertrouwen om deze stappen te zetten vanuit rust in plaats van stress.”

Coen

“Wat mij opviel in de gesprekken met jou was je persoonlijke benadering waardoor ik mezelf helemaal bloot kon geven. Hierdoor ben ik tot de kern gekomen van wat ik nu echt wil en dat heeft tot gevolg gehad dat ik nu stappen kan nemen om mijn doel te bereiken.”

Johanna

“Mij heb je vooral geholpen met het serieus blijven nemen van mijn eigen ideeën die, voor mijn doen, niet alledaags waren. Dat heeft me echt geholpen in mezelf te blijven geloven. Jouw positieve instelling en enthousiasme heeft me aangestoken en gestimuleerd om het ook nog eens leuk te maken voor mezelf. Dat steekt er voor mij echt bovenuit als ik aan jou als coach denk.”

Steven

Een greep uit de evaluaties van trainingen aan zorgprofessionals

“De trainer was actief, geïnteresseerd en uitnodigend.” “Ik heb de docent als prettig en scherp ervaren.” “De inhoud van de training was goed en toepasbaar in de praktijk.” “De docent was betrokken en vroeg goed door.” “Sommige onderdelen waren echt een eye opener.” “Duidelijke docent er werd goed doorgevraagd wat hielp om tot de essentie te komen.” “Vanaf morgen ga ik minder streng zijn voor mijn patiënten.” “Goede actieve trainer, zeer leerzame training.” “Veel geleerd!” “Ik vond het een boeiende docent met een prettige manier van lesgeven en uitstraling!” “Leuk om het verhaal van de docent zelf te horen.” “De trainer was prettig en uitnodigend.” “Vanaf morgen ga ik meer en beter luisteren naar mijn patiënten.”

“Ik heb in verhouding nog niet lang diabetes type 1 en het kwam als een klap. Eerst denk je dat het misschien wel meevalt. Althans dat hoop je… Vervolgens realiseer je je dat het zoveel meer inhoudt dan koolhydraten stellen en insuline spuiten. Daarnaast zou ik net aan mijn derde jaar diergeneeskunde beginnen. Ik werkte er hard voor, maar ik was streng voor mijzelf. Alles moest kunnen en daarbij was ik alleen tevreden als mijn suikerwaarden tussen de 5.0 – 8.0 mmol/L waren. Uiteraard lukte dit niet, met de nodige frustraties tot gevolg. Die glucose-waarden beheersten mijn leven. Van vrijheid, wat ik daarvoor wel altijd had, had ik niet meer. Toen kreeg ik de tip om langs te gaan bij Brigiet. Die heeft mij heel erg geholpen in hoe ik mijn weg kon vinden hierin, dat ik best verdrietig mag zijn en dat iedereen er anders mee omgaat. Er is geen standaard diabetes protocol, zowel fysiek als mentaal niet. Het was goed om dat te realiseren. Ze heeft met mij een centrale coachvraag opgesteld en daarop zijn we gaan voort borduren. We hebben doelen opgesteld en gekoppeld aan de praktijk. Deze drie gesprekken hebben mij heel veel gebracht in de omgang en acceptatie van mijn diabetes.”

Miranda

“Ik vond Brigiet haar coaching heel erg goed. Warm, vriendelijk en ze heeft ook bij mij school gezeten en de schoolarts waarna ze stopten om me lastige te vallen dat ik er soms minder was en ik heb alsnog gewoon VWO advies gehaald. Ook een brief had ze geschreven voor de middelbare school waarop ik gelukkig ook ben gekomen. Het was ook nog geheel gratis zei mijn Papa, aangezien het psychologische hulp was en volledig vergoed via VGZ. Ik blijf haar dan ook graag nog af en toe zien”

Carlo, 11 jaar

“Brigiet heeft me geholpen de ‘knoop’ die mijn diabetes voor mij was, te ontwarren. Ik heb meer rust en acceptatie gevonden en een beter beeld van wat ik wil dat ‘Marije met diabetes’ betekent in mijn dagelijks leven.”

Marije

“Toen ik met mezelf in de kreukels lag i.v.m. problemen met de leverancier van mijn pomp over het uit de handel nemen van materialen die ik gebruikte, ben ik in een flinke rollercoaster terecht gekomen. Ik moest noodgedwongen gaan spuiten wat totaal niet aansloeg. Mijn waardes gingen flink omhoog en ook mijn HBA1C schoot omhoog.

Ik ging mezelf steeds slechter voelen en voelde me in bepaalde situaties flink alleen omdat de gesprekken met de leverancier en diverse andere partijen stroef verliepen. Ik wist dat ik hulp nodig had maar uit eerdere ervaringen met psychologen wist ik dat ik daar niets aan had omdat er geen erkenning en herkenning in het ziektebeeld namelijk diabetes type 1 was. Daarom besloot ik de google of ik iemand kon vinden die mensen coacht en helpt maar zelf ook diabetes heeft. Zo heb ik Brigiet gevonden.

Na een eerste kennismakingsgesprek klikte het meteen en het voelde goed. Vanaf toen ben ik een coachtraject begonnen. De gesprekken waren soms moeilijk en confronterend maar dat hielp mij juist enorm. Hierdoor kreeg ik nieuwe inzichten en het luchtte enorm op om met Brigiet erover te praten. Mijn coachvraag was: Hoe kan ik meer ontspannen met mijn diabetes omgaan? Tijdens diverse gesprekken is mijn gedrag veranderd en ik voel me nu veel rustiger en meer ontspannen in de omgang met mijn diabetes. Doel bereikt!

Als afsluiting van het traject trok ik een inzichtkaart. Brigiet zei dat de kaart meestal past bij wie hem trekt. Ik trok de kaart en er stond op: ‘Er is alle hulp voor mij, ik sta nooit alleen’. Dit vond ik wel heel bijzonder dat, zoals ik eerder schreef, ik me behoorlijk alleen heb gevoeld maar Brigiet er altijd was met haar hulp en ik daardoor toch minder alleen was.”

Nikita

“Eindelijk heb ik mijn waardes weer onder controle! Het was geen gemakkelijke weg maar het lukt mij tegenwoordig om mijn diabetes te combineren met mijn studentenleven in Utrecht. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en soms andere keuzes te moeten maken dan mijn studiegenoten. Maar omdat ik nu veel relaxter en opener over mijn diabetes ben kan ik het volhouden. Dankzij jouw coaching kan ik nu naar het tweede studiejaar! Super bedankt Brigiet!!”

Max

“Ik kwam bij Brigiet omdat ik al een tijd het gevoel had dat ik in het ziekenhuis niet verder kwam. Ik wilde stappen zetten in met voeding en beweging in relatie tot mijn diabetes. Uiteindelijk kwamen we op een heel andere coachvraag uit 🙂 namelijk: hoe kan ik goed voor mezelf zorgen? Het traject bij Brigiet heb ik als heel prettig en helpend ervaren! Dat heeft zeker te maken met de begeleiding die Brigiet bood, ik heb haar als heel warm, betrokken en zorgvuldig ervaren. Daardoor heb ik belangrijke stappen kunnen zetten. Brigiet, bedankt!”

Mirjam

“Toevallig kwam ik bij Brigiet terecht, omdat ik op zoek was naar nieuwe motivatie en energie voor het regelen van mijn suikerspiegel. Ik ben nog steeds blij dat ik de stap gezet heb om een afspraak te maken. De combinatie van haar professionaliteit en ervaringsdeskundigheid maakten dat voor mij de aansluiting met het dagelijks leven bij de eerste afspraak gevonden was. Dit gaf mij vertrouwen om verder te kijken en in enkele sessies kwamen we met oefeningen en gesprekken tot nieuwe inzichten die ik direct herkende in de schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel. Ik was verrast over de positieve manier waarop dit gebeurde en de aansluiting op mijn karakter en leven zoals dit nu is. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik mijn instelling kan verbeteren vanuit waar ik nu ben en dat ik dit ook vol kan houden. De combinatie van optimisme, humor en ervaring zorgden ervoor dat ik na elke sessie vol frisse moed de deur uit stap. Inmiddels zijn mij mijn valkuilen duidelijk en heb ik helder in mijn hoofd wat ik daar aan kan doen. Omdat Brigiet mij geholpen heeft dit in haalbare, positieve stapjes te formuleren, weet ik dat dit gaat lukken. Dat is een groot verschil met hoe ik binnenkwam en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik heb besloten dat ik af en toe blijf gaan, als een soort APK voor mijn diabetes motivatie. Dit is iets wat ik iedereen met diabetes kan aanraden!.”

Lucia

“Omdat ik opzoek was naar iemand met ervaring met type 1 diabetes en afvallen ben ik bij Brigiet terecht gekomen. Samen met haar heb ik antwoorden kunnen vinden op mijn vragen die ik door niemand beantwoord kreeg. In de gesprekken kreeg ik bevestiging in het leven met type 1 diabetes, het hebben van een jong gezin, werk én de zorg voor mijn ouders. Deze inzichten en bevestigingen hebben mij meer rust, ruimte en zelfvertrouwen gegeven. Hierdoor ervaar ik minder stress wat uiteindelijk zorgt voor meer stabiliteit rondom mijn diabetes. Ik ben daarom heel blij dat ik hulp heb kunnen vinden! Heel erg bedankt Brigiet.” 

Maartje

“Ik heb heel veel aan Brigiet gehad, omdat ze min of meer gezorgd heeft dat ik en m’n vader veel minder ruzie hebben. Het is dus niet alleen diabetes gericht, maar helpt zeker ook op het persoonlijke vlak!”

Thijs, 13 jaar

“Wij zijn via een vriendin bij Brigiet terecht gekomen. In het ziekenhuis wordt je op een goede manier medisch begeleid, vaak loop je echter tegen emotionele zaken aan waar je zelf niet helemaal uitkomt en waar in het ziekenhuis geen tijd en ruimte voor is. Wij zijn een aantal keren bij Brigiet geweest en zij heeft snel de kern naar boven kunnen halen. Er was geregeld strijd met onze 13 jarige zoon over zijn diabetes. Wij waren bezorgd en hij vond dat wij ons er teveel mee bemoeiden. We zijn een paar keer met zijn allen geweest en onze zoon is een aantal keer alleen geweest en wij (ouders) een keer alleen bij Brigiet. Brigiet stelt goede vragen, waardoor we snel bij de kern uitkwamen. Ook heeft ze door middel van een simpele oefening ons dichter bij elkaar gebracht. Er is meer begrip gekomen over en weer en er is zeker veel minder strijd. Brigiet heeft een groot empathisch vermogen en neemt je gevoelens serieus.Ik zou iedereen aanraden om een aantal coachingsgesprekken bij Brigiet te volgen, het resultaat is meer dan de moeite waard!”

Joke, moeder van Thijs

“Brigiet Brink is een gedreven en vakkundige coach, met name door haar objectieve betrokkenheid. Ze luistert aandachtig en denkt met je mee. Zonder haar waardeoordeel er in te mengen weet ze je op een nieuw denkspoor te zetten en wijst ze op je sterke en zwakke kanten. Ze is empathisch en ik ben er van overtuigd dat zij, zonder aanzien des persoons, het beste uit iedereen naar boven kan halen. Haar uitstraling is fris, helder en zuiver; kortom een geboren muze met ware passie voor mensen!”

Cristina