Over Brigiet Brink

 

Toen ik in 2007 te horen kreeg dat ik diabetes type 1 had was dat natuurlijk erg schrikken. Vooral omdat diabetes type 1 niet kan genezen. Er kwam een periode van ontkenning, boosheid, verdriet en onzekerheid over wat diabetes precies voor mijn leven betekent. Ik vroeg mij af hoe ik mijn leven moest gaan inrichten en hoe ik mijn diabetes kon accepteren. Door mijn ervaringen en mijn belemmeringen te delen met een coach heb ik mijn diabetes een betere plek in mijn leven kunnen geven. Daardoor sta ik positief in het leven en heb ik energie voor mijn gezin en werk en kan ik genieten van mijn leven met diabetes.

Wat ik gemerkt heb, is dat er in de gezondheidszorg uitgebreide medische ondersteuning wordt gegeven maar er erg weinig aandacht is voor de mens achter de ziekte. Terwijl mijn ervaring is dat als je in balans bent je juist beter voor je diabetes kunt zorgen, wat een positief effect heeft op je levensgeluk én gezondheid.

Ruim veertien jaar heb ik ervaring opgebouwd als coach, trainer en adviseur. Gedurende die periode heb ik twee gerenommeerde coachopleidingen voor professionals afgerond, aan de School voor Coaching en het Nederlands Instituut voor Lifecoaching. Om mijn expertise te delen en zelf up-to-date te blijven ben ik nauw betrokken bij coachopleidingen en participeer ik in intervisiegroepen.

In de ruim 200 coachtrajecten die ik met mensen gedaan heb, word ik gewaardeerd om mijn rustige uitstraling, enthousiasme, inlevingsvermogen en ‘zachte scherpheid’. Van nature heb ik de eigenschap om snel de essentie te vinden. Integriteit, gelijkwaardigheid en respect zijn belangrijke waarden voor mij.

Daarnaast train en adviseer ik zorgprofessionals met het herkennen én coachen van de mens achter zijn aandoening. Het is belangrijk dat mensen keuzes maken die aansluiten bij hun eigen leven. Ze moeten als het ware hun leven met de ziekte goed leren managen. De persoon bepaalt zelf wat voor hen echt belangrijk is. De zorgprofessional coacht, vraagt, luistert en steunt. De kwetsbaarheid neemt af, de eigen regie en weerbaarheid groeit!