Nieuws: Groepscoaching & type 1 diabetes

Je hebt type 1 diabetes en een hartstikke fijn en actief leven. Maar ook al ben je best tevreden, soms loop je toch tegen vragen aan. Hoe combineer je bijvoorbeeld een leuk leven met het goed managen van je diabetes? Word jij weleens gestrest van alle ballen die je in de lucht moet houden: werk, privé, samenleving, diabetes? Hoe ga je om met onbegrip uit je omgeving? Wat doe je met de goedbedoelde adviezen uit het ziekenhuis?

Wat?

In een groep van 6-10 personen gaan we met al jullie vragen aan de slag. Onder leiding van een ervaren coach die zelf diabetes heeft en andere jongvolwassenen met type 1 diabetes, kijken we waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven en hoe je diabetes een plek kunt geven. Je wisselt ervaringen uit met anderen, en vindt (h)erkenning en begrip bij de andere deelnemers. Iedereen zit met vergelijkbare vragen, dus is er maar weinig nodig om elkaar te begrijpen. Jíj bepaalt welke doelen je wilt bereiken en wat je wilt vertellen. Het is praten, maar ook doen!

Voor wie?

De coaching is bedoeld voor mensen met type 1 diabetes tussen ongeveer 20-35 jaar. Vind jij het prettig om samen met anderen op een positieve manier aan de slag te gaan met je diabetes? Of wil je meer regie in moeilijke situaties? Aarzel dan niet en meld je aan!

Let op: de leeftijdsaanduiding is een indicatie. Als je iets ouder of jonger bent en je hebt interesse, meld je dan gewoon aan! Via een telefonische kennismaking met de trainer onderzoeken we samen met jou of deze groep iets voor jou is.

Door wie?

De coaching is opgezet door Stichting ééndiabetes en Brigiet Brink Coacht & Traint. Stichting ééndiabetes biedt een platform voor jongvolwassenen met type 1 diabetes. Brigiet Brink is diabetescoach en daarnaast weet zij uit eigen ervaring wat er allemaal op je afkomt als je diabetes hebt. Het Diabetes Fonds ondersteund dit project.

Praktisch:

– 3 dinsdagavonden met groepsbijeenkomsten op 6 september, 20 september en 4 oktober in 2016
– Tijd: 19.00-21.30 uur
– 1 terugkomavond in november, in overleg af te spreken
– In Amersfoort, pal naast het Centraal Station, op het kantoor van het Diabetes Fonds
– Stichting ééndiabetes biedt een online platform om tussentijds contact te kunnen houden met andere deelnemers
– Van iedere deelnemer vragen we een bijdrage van € 160,- voor de 4 bijeenkomsten, inclusief terugkomavond en professionele ondersteuning tijdens het traject.

Na afloop…

– Heb je meer inzicht in hoe jij op een positieve manier diabetes een plek kunt geven in jouw leven

– Heb je een netwerk van andere jongvolwassenen met type 1, met wie je nog eens kunt sparren

– Heb je in een veilige omgeving kunnen oefenen met lastige (sociale) situaties

– Heb je meer regie over jouw leven met diabetes

En dan nog dit…

We weten dat het spannend is. Het is best een stap om met je diabetes aan de slag te gaan en uit te spreken waar je moeite mee hebt. Toch leert de ervaring dat het fijn is om te praten met mensen aan wie je niets hoeft uit te leggen. Bovendien doe je nieuwe ideeën op en kun je anderen verder helpen met jouw ervaring. Win-win, toch?

Aanmelden?

Meld je aan door je naam, leeftijd en telefoonnummer te mailen naar info@eendiabetes.nl o.v.v. groepscoaching. Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een telefonisch kennismakingsgesprek, waarin trainer en coach Brigiet samen met jou kijkt waar je aan wilt werken en of deze groepscoaching jou biedt wat je zoekt. Ook voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand adres.

Website Stichting ééndiabetes: www.eendiabetes.nl

Share This