Nieuws: Groepscoaching zelfmanagement

Kun jij het niet altijd opbrengen om te meten?

Raak je snel gefrustreerd als je bloedsuikers niet goed zijn?

Voel jij je soms alleen met type 1 diabetes?

Ontbreekt het je aan motivatie?

 

Je bent niet de enige!

Stichting ééndiabetes en Brigiet Brink Coacht & Traint hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw project. Brigiet en Câthy willen jongvolwassenen helpen om nieuwe motivatie te vinden voor zelfmanagement. Zij weten beiden door hun eigen diabetes hoeveel het (soms) van je kan vragen. Câthy heeft bijna 25 jaar type 1 diabetes en is de secretaris en webmaster van Stichting ééndiabetes. Brigiet is diabetescoach en heeft ruim 10 jaar type 1 diabetes. Zij helpt mensen met diabetes hun balans terug te vinden, waardoor zij gezond en positief in het leven kunnen staan. Deze twee dames willen jou helpen om nieuwe motivatie te vinden!

 

Wat kan je verwachten?

Vijf coaching sessies in een groep met andere jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar met type 1 diabetes. Tijdens deze sessies ondersteun en stimuleer je elkaar onder begeleiding van een ervaringsdeskundige coach. Stichting ééndiabetes voegt hieraan een online platform toe, zodat je tussen de sessies door ook ondersteuning van elkaar kunt krijgen. Het Diabetes Fonds ondersteunt dit project. Meer informatie over coaching vind je op deze website.

 

Waarom in een groep?

De slogan van Stichting ééndiabetes is: ‘Type 1 heb je niet alleen’. Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent en je kunt met mensen praten die weten waar je het over hebt. Door deze herkenning kan acceptatie makkelijker worden. De kracht van groepscoaching is sterk, want iedereen leert van elkaar en versterkt elkaar. Je bepaalt zelf wat je wel en niet wilt vertellen en je werkt aan de verandering die voor jou nodig is.

 

Oké, dit is wat voor mij..

Goed om te horen! Mail je naam, woonplaats, telefoonnummer, leeftijd en al je vragen naar cathy@eendiabetes.nl. Daarna zal een korte intake volgen. Een coachingsgroep bestaat uit maximaal twaalf deelnemers, wees er dus snel bij!

 

Praktische zaken

Waar: Stationsplein 139, Amersfoort (op het kantoor van het Diabetes Fonds)
Wanneer: Dinsdagen: 29 maart, 12 april, 10 mei, 24 mei en 13 september 2016.
Hoe laat: 19:00u tot 21:30u
Kosten: 185,- euro voor vijf sessies

Bekijk de flyer

Nb. Wij gaan discreet met je gegevens om en zullen deze nooit openbaar maken of aan derden doorspelen.

Share This